Eu, Marian Tiță, sunt autorul materialelor publicate pe acest site. Tot eu, sunt inițiatorului proiectului Sailing Romania.
Mi-am descoperit pasiunea pentru sailing destul de tarziu, prin 2006, cand am avut prima mea ieșire pe mare. Până prin 2008, am facut cursuri de inițiere în sailing. Tot atunci m-am indrăgostit de mare și de vânt. Odată ce pielea ți se arde de la soare și capătă gustul sării de mare de la valurile care te-au stropit peste zi, este greu să mai obții satisfacții din altceva decât din a fi mereu pe mare.In 2011 am înființat una dintre cele mai respectate școli de sailing din România. Am numit acest proiect ”Sailing Romania”. De atunci, în fiecare an, petrec 20-25 de săptămâni pe mare, fie inițiând noi amatori de sailing, fie luând parte la diferite competiții de sailing din Mediterana, Egeea sau Adriatica. Materialele scrise pe acest site sunt rezultatul experiențelor mele pe mare.
Tot ceea ce este publicat aici (material scris sau fotografii) este autentic, sunt întâmplări și experiențe reale; fotografiile și filmările de pe site sunt fie ale mele, fie ale unor membri ai echipei mele. Am încercat să intervin cât mai puțin cu filtre de culoare și editări ulterioare. Marea și cerul Mediteranei și al Egeei sunt frumoase așa cum sunt ele. E greu să le faci mai albastre, mai senine sau mai curate decât sunt deja.

Despre școala mea
Sailing România este o școală acreditată de International Yacht Training (IYT), entitate internațională care emite certificatele de navigație cu cea mai mare recunoaștere la nivel mondial. Certificatele emise de către IYT sunt valide in 25 țări, fiind astfel lideri mondiali în domeniul cursurilor de navigație.

International Yacht Training (IYT)
IYT este o academie de studii maritime acreditată de Agenția Maritimă și de Coastă Britanică (MCA), de US Coastguard (USCG), precum și de alte agenții guvernamentale din lume. IYT are cel mai mare număr de cursuri maritime agreate de către agenții naționale. Aceste cursuri sunt predate prin intermediul școlilor și agenților acreditați de către IYT. Tot mai multe agenții maritime naționale recunosc autoritatea IYT în acest domeniu.

Puteți afla mai multe despre IYT pe site-ul www.iytworld.com.

Sailing România
Sailing România este prima școală acreditată de IYT in România. Incepand din 2011, Sailing Romania oferă celor interesați ocazia de a-si îndeplini visul de a naviga. Cursurile teoretice au loc fie în Brașov, fie chiar la bordul ambarcațiunii, iar practica se face în Marea Egee, Marea Mediterană sau Marea Adriatică.