Lemnos este insula unde se intalnesc vanturile din Marea Egee, supranumita din cauza aceasta si Anemoesa. Este o insula celebra si pentru faptul ca femeile de aici, afland ca barbatii lor merg pe continent si isi fac de cap cu femeile tracice, au hotarat sa ucida absolut toti barbatii de pe insula indiferent de varsta. Legenda spune ca au trait singure pana au ajuns pe insula argonautii lui Iason care erau in expeditie in cautarea Lanii de Aur. O parte dintre acesti navigatori, impresionati de frumusetea si caracterul femeilor din Lemnos, au ramas aici si au fondat un nou neam, cel al Minienilor care, ulterior, s-au extins in toata Grecia, chiar si pana in Creta.

Am ajuns in Lemnos (sau Lymnos, depinde cum va place sa scrieti) la una din primele ture dupa ce am terminat cursul de skipper: patru baieti foarte entuziasti, dar mai putin experimentati.

Calatoria din Thassos pana in Lemnos nu o sa o uitam nici unul dintre noi prea curand: furtuna cu vant de 35-45 noduri, ploaie, valuri de 3-4 metri, vizibilitate redusa, ambarcatiune care lua apa, GPS care nu functiona, insa eu nu o sa uit un soim pescar care incerca sa se cuibareasca pe catargul nostru, insa nu reusea nicicum din cauza vantului si a valurilor.

Am ajuns pe Lemnos fara mari asteptari, insa am descoperit o insula foarte putin turistica, dar extrem de atractiva.
Am fost impresionat de ospitalitatea oamenilor de aici, de aspectul salbatic, necosmetizat al insulei, atat orasul principal, Myrina, cat si satele mai mici si plajele izolate, pastrand caracterul acela nemodificat de turism.

Puteti ajunge aici intr-o tura care sa cuprinda nordul Egeei. Puteti inchiria barca fie din Kavala, iar atunci va recomand sa includeti in traseul vostru si insulele Thassos si Samothraki, fie din Volos, iar atunci veti putea merge si in Skiathos si Skopelos.